Kleine Vuurvlinder 3, 4007HE,
Tiel

Bewonen van je Lichaam

Over namen gesproken. Een andere cliënt had een duidelijk thema dat ze niet gezien en gehoord werd in het maken van beslissingen. Ook nu was het weer gebeurd. In plaats vanuit een volwassen-plek een reactie te geven, kwam er een reactie vanuit haar kind-plek. Een kind waar wéér geen rekening mee werd gehouden en waarvoor bepaald werd.

 

Wat ze zelf ook aangeeft is dat ze, zolang als ze het zich herinnert, continu bevestiging en goedkeuring vraagt. Een dame die niet weet wat ze echt wil, een innerlijk kind in haar dat kneiterhard haar best doet en hard werkt om gezien te worden.

 

Ik laat haar haar naam opschrijven en ze mag gaan voelen hoe haar naam voelt. Dat is helemaal prima, zolang er maar niemand in haar buurt komt. Dan kan ze niet meer daar (bij haar zelf) zijn en wordt ze afgeleid om te kijken en alert te reageren op de ander.

 

Op tafel voelt haar linkerkant goed en aanwezig in tegenstelling tot de rechter. Echter op het moment dat ze haar naam uitspreekt aan de linkerkant, ‘verdwijnt ze’, ‘is ze nergens meer’. Hoe confronterend om te voelen dat als ze zichzelf kenbaar maakt, ‘ze verdwijnt’. De hele connectie met haar lijf is weg.

 

Ik vraag haar waar de plek van haar moeder is in de praktijkruimte. Ze twijfelt… bij de deur of op de stoel naast haar. Ze kiest voor de plek bij de deur. Ik vraag haar of ze contact met haar moeder kan maken. Dat kan, maar ze moet enorm haar best doen om überhaupt contact te maken en het is hard werken. Ik vraag of ze iets wil doen 😉 Ze wil juist helemaal niets doen, ze heeft lang genoeg hard gewerkt! Wel is ze ontzettend nieuwsgierig hoe het is als moeder naast haar op de stoel wordt gezet.

 

Ik zet haar moeder (energetisch) op de stoel en de hele energie verandert. Alles wordt rustig in haar en haar hele lichaam is met haarzelf gevuld. Spanningen in haar lichaam vallen weg. Niet meer werken, niet meer haar best doen, alleen maar ZIJN. Ze laat haar naam nog door haar lijf heen gaan, inclusief haar benen en voeten. Als ze van tafel af is, nodig ik haar uit om nogmaals op haar naam te gaan staan. Dat voelt heel stevig. Wortels vanuit haar voeten om te gaan groeien vanaf haar plek. Ze staat stevig en wordt ook niet meer naar buiten getrokken als er iemand in haar buurt komt.

 

#roepenvandeziel #lichaamswerk #bekkenklachten #spanningeninheup # psoas #muscleofthesoul #cranio #craniosacraal #nupa #Tiel #bindweefsel #fascie #ontspanning #voornaam #geboortenaam