Kleine Vuurvlinder 3, 4007HE,
Tiel

Carrièretijger (Slaapproblemen)

Ze komt met slaapproblemen bij me. De afgelopen 2 jaar sliep ze hooguit 2 uur achter elkaar en de 13 jaar daarvoor ook zeer onregelmatig. Ook nachten lang wakker liggen, dagen achter elkaar, was haar niet onbekend. Altijd het gevoel van AAN-staan. Slopend, natuurlijk. ‘Ik ben gewoon de UIT-knop kwijtgeraakt’, zegt ze.
Ook geeft ze aan andere stress gerelateerde klachten te hebben als nekpijn en pijn in de onderrug. Haar darmen werken ook niet altijd mee.
Uit de anamnese blijkt dat ze enorm veel meegemaakt heeft. Ze zegt dat ze de dingen wel verwerkt en doorgewerkt heeft. Dingen zijn gebeurd en in het verdriet blijven hangen, past haar niet. Je moet door, het leven weer leven.
Daarnaast heeft ze een enorm druk leven en is ze een echte carrièretijger. Werkt veel en heeft gelukkig ook genoeg hobby’s waarmee ze haar zinnen kan verzetten.

Op tafel voelt het lijf enorm strak. Ik werk onder andere op de psoas en op de nervus vagys. Alles gericht om het lijf weer in een bepaalde modus te zetten zodat het weer zelf kan gaan ontspannen. Ze merkt zelf ook dat er vanalles in haar lijf gebeurt en is zelfs even helemaal weg. Heel anders, met heel veel rust in haar lijf, stapt ze de tafel af.

Als ik haar na een paar weken weer terug zie, zegt ze dat ze eerste nacht 7(!) uur onafgebroken geslapen heeft. En ook de nachten die volgen zijn voor haar doen goed. Ze heeft niet meer nachten wakker gelegen en de slaap is veel dieper waardoor ze zich ook fitter voelt.
Ze heeft meer rust in haar lijf en ook lichamelijke klachten zijn veel minder of hebben zich niet meer voorgedaan.
Ik zie haar daarna nog een keer terug. Ze slaapt steeds beter en dieper wat helemaal geweldig is, gezien de dingen die er privé gebeuren. En ook heeft ze zelf weer de UIT-knop gevonden.

Zoals deze dame zie ik vele anderen in mijn praktijk. Ze staan AAN, krijgen hoe langer hoe meer lichamelijke en ook emotionele klachten. En na de eerste behandeling zien deze mensen gelijk al resultaat: meer rust in hoofd en lijf, beter slapen, minder lichamelijke klachten, beter alles kunnen overzien en structureren.