Kleine Vuurvlinder 3, 4007HE,
Tiel

Een Wandelend Lichtpuntje

Mijn jongste zoon van net 14 heeft niet zoveel met school. Snapt niet waarom er aardrijkskunde geleerd moet worden, wat het boeit dat er ontbonden moet worden in factoren voor wiskunde. Zijn punten zijn er ook naar en hij hangt op wel/niet overgaan.
Ook zijn gedrag wordt niet zo gewaardeerd hoor ik van zijn mentor. Veel docenten vinden hem lastig in de klas.

Hij heeft namelijk lol, hij wel!

Hij heeft het té gezellig met zijn vrienden in de klas en ook buiten school is hij vaak op pad met zijn matties. Gaat met ze naar Utrecht met de trein om te shoppen en laatst appte hij dat hij, ‘jaha goed hè’, in een echt fancy restaurant zat ipv bij de McD. Toen ik hem vroeg of hij wel het geld voor had, zei hij: ‘Moet kunnen voor een keertje’.

Hij geniet, hij leeft, hij verbindt, hij bloeit aan alle kanten!

Vanochtend kom ik zijn juf van de basisschool tegen die hem nu ook op de middelbare extra begeleidt vanwege zijn punten.
‘Ach’, zegt ze, ‘het is zo’n lieverd’. Hij zit bij haar, samen met een jongen waarvan de vader nog maar heel kort te leven heeft. Ze vertelt hoe goed hij daar mee om gaat, de vragen die hij aan de jongen stelt, zo betrokken en inlevend.

Ik krijg er tranen van in mijn ogen. Zoveel waardevoller deze woorden van een juf die hem écht ziet in wie hij is en niet in wat hij kan. Mijn hart vult zich met nog meer liefde voor mijn prachtige zoon.

#ontdekjeruimte #hetgaatnietompunten #liefde #hartverbinding #openhart #NUPA #Tiel #leef #genieten #jeugd #pubers #schoolsysteem

Ijzeren Man