Kleine Vuurvlinder 3, 4007HE,
Tiel

Emoties zijn een teken van zwakte

27 is hij en hij komt van ver. Ooit woog hij 180kg en met personal trainer Mats Schotanus van KR8-Personal Training is hij al 2 jaar aan het trainen en al heel veel gewicht kwijtgeraakt. Echter hij valt nu niet meer af en anderen voelen de negatieve energie die hij mee de gym in neemt.

Hij heeft een laag zelfbeeld, geen vertrouwen in zichzelf. Hij voelt veel stress in zijn lijf, is snel boos, voelt zich onzeker en denkt over alles na. Hij heeft veel doelen, maar verschuilt zich achter schaamte en zet daardoor geen stappen. Hij heeft van thuis uit meegekregen dat emoties een teken van zwakte zijn. En in plaats van ze te voelen, is hij ongezond gaan eten.

Zijn personal trainer heeft hem naar mij gestuurd en na maanden er tegen aan hikken heeft hij nu eindelijk een afspraak gemaakt.

In het gesprek komen we op zijn pestverleden om zijn gewicht. Bijkomend was dat er thuis nooit veel geld was waardoor hij er anders bij liep qua kleding. Er werd om hem gelachen, hij werd uitgescholden. Tot aan de middelbare school. Daar was hij het zat en kwam hij op voor zichzelf. Vechtend is hij zijn schooltijd doorgekomen met schorsingen tot gevolg.

Eén van de pesters was zijn beste vriend! Ooit zaten ze samen op de peuterspeelzaal. Ze hadden plannen om te gaan ondernemen, om samen te gaan reizen. ‘Zijn vriend’ deed mee met de meute, alleen als ze samen waren, pestte hij niet.

‘Hoe voelt dat?’, vraag ik hem.

‘Als verraad!’ Heel veel woede zit erop. Allemaal vast in zijn lijf. Het heeft zijn speelsheid afgenomen, zijn gevoeligheid, zijn hart doet zo’n pijn…

In woorden uit hij zijn woede. Na al die jaren mag en kan het eindelijk! Dat geeft al heel veel lucht.

Nu zijn lijf nog!

Ik weet dat hij diezelfde avond weer een training heeft en geef hem opdracht om ’s avonds alle woede die hij in zich voelt de ruimte te geven. Het er uit te rammen, zonder in te houden. Ik bel Mats op met zijn toestemming. Geen escape mogelijk!

Voor nu heeft zijn kleine-ik nog geruststelling nodig, een knuffel, zeggen dat alles wel goed komt. Die raakt hem enorm, dikke diepe tranen die ook eindelijk mogen stromen. Zoveel weggelachen, zoveel vastgezet. Smelten en zacht worden in zichzelf.

Een maand later zie ik hem weer. Stralend!

‘Zohee’, zegt hij, ‘gaat het bij iedereen zo snel qua beter voelen en vooruitgang merkend?’

Na onze sessie heeft is hij die avond helemaal losgegaan op de bokszak. En later nog een keertje.

Sindsdien is hij zoveel blijer, gelukkiger en lichter. Hij voelt zichzelf goed, de levenslust en kracht is voelbaar. Ook qua afvallen gaat het weer goed. Anderen merken ook op dat hij niet meer negatief in zijn uitstraling is op de sportschool.

Hardop vraagt hij zich af hoezo hij er zo tegen op gezien heeft om naar mij te komen.

In de sessie van deze dag ziet hij zijn toekomst: anderen helpen met trainen, voeding en in hun kracht zetten. Als ervaringsdeskundige! Want als geen ander weet hij hoe zwaar het is en hoe diep je kunt zitten!

#manifesteren #cranio #craniosacraal #cranio-tiel #onzeker #gepest #obesitas #levenskracht #stress #kr8 #stressrelease #loslaten #nupa #kracht #leven