Kleine Vuurvlinder 3, 4007HE,
Tiel

Examenstress en mijn Innerlijke Kind

In mijn praktijk werk ik ook veel met het innerlijk kind. En ook tijdens de opleiding heb ik aardig wat keren mijn kleinere-ik op schoot gehad om haar gerust te stellen, te laten voelen dat ze goed is zoals ze is, ze niet haar best hoeft te doen etc etc. Dus je zou misschien denken dat zulke dingen zoals ik afgelopen week ervoer, me niet meer zouden overkomen.

Maar poehee, ik had examen en er gebeurde weer vanalles in me.

Even was ik weer terug in vroegere tijden. Het onzekere meisje wat het altijd goed moest én wilde doen, was weer helemaal terug. Het begon al bij het theorie gedeelte. De zenuwen gierden door mijn keel en helder nadenken was er niet bij.

Gronden, aarden, energie naar beneden brengen, onderbroek voelen. Het hele scala aan hulpmiddelen passeerde de revue. Het kleine meisje in mij werd wat rustiger, mijn theorie heb ik al kalkend en op vooral hoofdwerk ingevuld zonder echt goed in mijn basis te zitten.

Tijdens het praktijkgedeelte wat daarna volgde en wat normaal geen enkel probleem is, gingen er nog meer bellen in mij af. Het zweet brak me uit en de temperatuur steeg toen ik me besefte dat ik iets vergeten was. Ik merkte dat ik licht in mijn hoofd werd en het liefste wilde vertrekken, figuurlijk dan. De dorsale tak van mijn Nervus Vagus stond flink aan!

De ‘Oh jee, ik doe het fout’ tegenover ‘Rustig blijven, niets aan de hand, gewoon zo datgeen doen wat je vergeten bent’.

Naast in verbinding blijven met mijn oefencliënt, had ik er een hele uitdaging bij: mijn kleine-ik geruststellen. Mijn handelingen voelden voor mij zo nu en dan onzeker, kon niet wachten totdat ik echt klaar was. Daarbij was de volwassen-ik me ook zeer bewust dat ik de rust bewaren moest, de tijd in de gaten moest houden, vooral moest blijven voelen en in verbinding blijven. Ik was blij, opgelucht en toe aan een borrel toen ik klaar was! En daarbij ook trots op mijn kleine-ik en mijn volwassene-ik: we hebben het toch maar weer mooi samen overleefd. En het examen? Uiteraard geslaagd, like usual!

#innerlijkkind #craniosacraltherapy #cranio #spanning #examenstress #stress #tiel #Nupa #zenuwen #examen #bewustwording #bewustzijn #nervusvagus #polyvagaltheory