Kleine Vuurvlinder 3, 4007HE,
Tiel

Haptische Massage

Letterlijk betekent haptonomie; de kunst van het aanraken. Hierin staat het aanraken, het gevoel en het gevoelsleven centraal.

Haptonomie zou je kunnen benoemen als: iemand ontmoeten zoals hij/zij is, met alle (on)hebbelijkheden en dat affectief bevestigen, zodat het veilig is om te voelen en daarmee naar buiten te komen.

Haptonomie is een visie binnen de menswetenschappen waarin het lichaam, het gevoel en het brein als een geheel gezien wordt. Binnen de haptonomie wordt het  in verbondenheid zijn met die drie delen van het mens-zijn sterk benadrukt. Ook kan men wel of niet in verbondenheid zijn met  de omgeving.

Binnen de haptonomie wordt het belangrijk gevonden om met  aandacht bij de ander te zijn. Met  aandacht bij wat ons gevoel ons vertelt. Met aandacht bij wat ons raakt en bij wat dat met ons doet. Het is aangeboren om te kunnen voelen wat wel en niet goed voor ons is.

 


Gevoelens zijn belangrijk, ze bepalen immers voor een groot gedeelte wat je doet, de keuzes die je van daaruit maakt en hoe vervolgens het leven voor je verloopt.
Spanningen kunnen je leven danig beïnvloeden, waardoor er blokkades en lichamelijke klachten kunnen plaatsvinden, wat vervolgens weer een grote invloed heeft op je geestelijk welbevinden.

 

Door middel van aanraking kom je in contact met deze spanningen, blokkades en je gevoelens die hier onder liggen. Je wordt uitgenodigd om je innerlijke strijd op te geven (spanning) en je te openen voor onderliggende gevoelens. Het gevolg is dat je in een diepe ontspanning komt, zodat energie in je lijf weer gaat stromen en daardoor een natuurlijk evenwicht wordt bewerkstelligd.

 

De Haptische lichaamsmassage is een volledige lichaamsmassage, gericht op de geestelijke en de lichamelijke ontspanning en het loslaten van energetische blokkades.

Een massage ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. Het zelfherstellend vermogen wordt hierdoor geactiveerd.
Verder stimuleert deze massage de lymfestroom. Een Haptische massage heeft ook een positief effect op de chakra’s en de meridianen; het geeft een harmoniserende impuls aan ons hele wezen.

Wanneer je een afspraak maakt voor een massage, kun je kiezen uit een aantal opties:

  1. rugmassage
  2. massage van de achterkant: rug, billen en benen
  3. gezicht- en hoofd massage met borst en buik
  4. massage van de voorkant: gezicht, hoofd, borst, buik en benen.

Bronvermelding: horizon massage opleidingen