Kleine Vuurvlinder 3, 4007HE,
Tiel

Algehele Malaise

Amelie (32), in 3 jaar tijd heeft ze 3 kindjes gekregen. De jongste is net naar school. Daarnaast werkt ze 24 uur als fysiotherapeute. Van huis uit heeft ze meegekregen niet te zeuren, gewoon doorgaan. Schouders eronder. Ze is ook iemand die perfectionistisch is. Haar ouderlijk gezin draaide om het werk van haar moeder, een gevierde actrice waardoor ook zij als klein meisje al vroeg in de spotlights stond.

Stilstaan bij hoe ze zich van binnen voelt, deed ze niet, gewoon geen tijd voor. Maar haar lijf doet zeer, ze voelt zich vermoeid, ze is kortaf naar de kinderen en erg prikkelbaar. In intimiteit met haar man heeft ze weinig zin. Ze sport graag, maar ook dat gaat niet meer lekker en haar belastbaarheid wordt juist lager. ‘Kortom, algehele malaise, zowel lichamelijk als emotioneel’, zegt ze.

Er volgt een aantal sessies waarbij Amelie meer en meer in contact komt met haar lichaam. Ze zich bewust wordt van de spanningen in haar lijf en inzichten hierin. Het overprikkelde zenuwstelsel, met name de nervus vagus, komt weer meer in balans. Ontspanning van het bindweefsel wat ook invloed heeft op haar rug-, schouder- en nekgebied.

In de behandelingen komen we ook bij haar kleine-ik uit. Het kleine meisje dat het zo zat is om zich altijd maar aan te passen en in te moeten houden. Haar hele enthousiasme werd ingeperkt door de ‘Ssstttt, stil zijn, want wat zullen andere mensen wel denken’. Spuugzat is ze het. En boos ook. Haar lichaam wil niet meer vechten, boos zijn, maar ze wil wel even tegen al die mensen zeggen dat ze hun bek moeten houden, haar met rust moeten laten. En ook door op deze manier ruimte te geven aan die opgekropte boosheid in haar keelgebied, merkt ze dat er ook in het lijf weer energie begint te stromen. De lichamelijke ongemakken worden steeds minder, ze heeft weer veel meer energie voor haar gezin en emotioneel voelt ze zich veel stabieler en lacht ze meer. Ook sport ze weer volop.
En het meest belangrijk: ze kan weer veel meer haar zelf zijn. Lekker enthousiast zonder zich in te hoeven houden, genietend van haar gezin en haar leven.

#werkstress #burnout #malaise #emotioneel #lichamelijk #onbalans #innerlijkkind #nervusvagus #polyvagaal #cranio #craniosacraal #nupa #craniotiel #lichaamswerk #emotioneellichaamswerk #bindweefsel #nekpijn #rugpijn #schouderpijn #hoofdpijn