Kleine Vuurvlinder 3, 4007HE,
Tiel

Ze was nog maar een Kind

Veel te jong is ze als haar moeder overlijdt. In één klap is ze kind af en springt ze in de zorgmodus voor haar broertje en haar vader die veel van huis is voor zijn werk.

Sinds het overlijden van haar moeder is ze in een overlevingsstand gekomen en daar zit ze nog altijd in. Alles in haar lijf doet zeer. Ontspanning kent ze niet.

Op tafel is het ook zo voelbaar hoe ze zich overeind probeert te houden. Continu aan staat, klaar om in actie te komen, om te zorgen.

Ze mist haar moeder enorm. Niet alleen als moeder zijnde met al haar liefde en warmte, maar ook degene waar ze lekker gek mee kon doen, kon shoppen, haar mattie.

Ik haal de energie van moeder erbij in de vorm van een zachte deken. Ze pakt haar stevig vast: ‘Mama, ik mis je zo’. Ze krijgt het bijna niet uitgesproken en tranen van heel diep binnenuit volgen. De spanningen in haar lijf vallen weg. En dat niet alleen, ook de pijn verdwijnt.

Ik vraag haar ook haar moeder achter haar te zetten, zodat ze kan rusten en steunen in moeders armen, zij weer kind kan zijn.

#overlijden #moeder #veeltejong #plekalskind #liefde #verdriet #warmte #gemis #ikbenkapot #NUPA #cranio #lichaamswerk #energie #Tiel #pijn #craniosacraal