Kleine Vuurvlinder 3, 4007HE,
Tiel

Rouw & Verlies

Hebben we het over rouw, dan denken we vaak aan het verlies van een dierbare. Echter rouw kent vele vormen. Bijvoorbeeld rouw naar aanleiding van een echtscheiding, bij een onvervulde kinderwens of na het verlies van je baan. Alles wat eerst zeker was of hoe je je toekomst voor je zag, valt nu weg.

Ook momenteel, in deze gekke tijd, hebben velen er mee te maken. Fysieke klachten kunnen ontstaan, heel je lijf huilt, laat zien dat het pijn heeft. En soms zit de pijn, het verdriet vast. Heeft het een zetje nodig om in beweging te komen. Een mooi artikel waar heel duidelijk naar voren komt dat je je rouwen met heel je lijf doet.

Naarmate we ouder worden, krijgen we veel vaker te maken met het verliezen van dierbaren. Voor ouderen valt na het wegvallen van een partner of door het afhankelijk zijn van anderen, de vanzelfsprekendheid van aanraken weg. Ook emoties rondom eenzaamheid, somberheid, verdriet, rouw en ziekte zijn thema’s die spelen bij het ouder worden.

Het proces van acceptatie, bij elke vorm van rouw, vraagt veel. Het accepteren dat je alleen bent, je alles alleen moet doen, inkomsten die wegvallen.

Tijdens een cranio behandeling is er alle ruimte, tijd en respect voor jouw verhaal en wat er in je speelt. Wat je moeilijk vindt om mee om te gaan, waar je tegenaan loopt. Dat kan zowel op functioneel, emotioneel of mentaal gebied zijn.

Een heel belangrijk onderdeel is ook het aanraken. Je zult merken dat door de aanraking je weer meer bewust wordt van uw lichaam, het fijner aanvoelt doordat er een diepe ontspanning en rust kan ontstaan.

En wist u dat mensen met Alzheimer die regelmatig een cranio behandeling ontvangen, meer ontspannen zijn, beter contact maken en blij zijn dat ze hun eigen lichaam weer voelen.