Aanraken en aangeraakt worden op een positieve, respectvolle manier is een eerste levensbehoefte voor jong en oud. Voor ouderen valt na het wegvallen van een partner of door het afhankelijk zijn van anderen, de vanzelfsprekendheid van aanraken weg. Ook emoties rondom eenzaamheid, somberheid, verdriet, rouw en ziekte zijn thema’s die spelen bij het ouder worden.

Het proces van acceptatie vraagt veel. Het accepteren dat u alleen bent, mensen om u heen wegvallen, ziekte en pijn de overhand nemen. Met het ouder worden verandert er veel in uw leven. Het lichaam dat u uw hele leven al heeft vertrouwd, laat u nu in de steek. En als de omgeving wegvalt staat u er bijna alleen voor.

Tijdens een cranio behandeling is er alle ruimte, tijd en respect voor uw verhaal en wat er in u speelt. Wat u moeilijk vindt om mee om te gaan, waar u tegenaan loopt. Dat kan zowel op functioneel als emotioneel gebied zijn.

Een heel belangrijk onderdeel is ook het aanraken. Dit gebeurt op de behandeltafel en als liggen moeilijk is, kan het ook op de stoel. U zult merken dat door de aanraking u weer meer bewust wordt van uw lichaam, het fijner aanvoelt doordat er een diepe ontspanning en rust kan ontstaan.Wist u dat mensen met Alzheimer die regelmatig een cranio behandeling ontvangen, meer ontspannen zijn, beter contact maken en blij zijn dat ze hun eigen lichaam weer voelen.