Kleine Vuurvlinder 3, 4007HE,
Tiel

De Fauteuil als Oermoeder

Al heel wat jaren komt ze bij me en er is veel om mee te dealen. Geliefden die wegvallen, veel gemis, verdriet en pijn. Het vraagt veel van haar om te blijven staan.

Ook nu hoor ik weer dat ze zo aan het vechten is. Het aangaat, maar ook continu dat ze door moet.

Vandaag heeft ze een pijnlijk plekje onder haar rechterlong waar niets fysieks mee aan de hand is. Ze merkt dat als ze harder loopt, het plekje meer pijn doet. Haar wens is dat alles lichter mag worden, zowel mentaal als emotioneel.

 

Ik zie haar op het puntje van de stoel zitten en vraag haar of ze eens tegen de stoel aan wil gaan zitten. De fauteuil als de oermoeder achter haar. Rusten, zijn, niets hoeven, niet vechten, alles is goed. Ik zie dat ze zich laat omarmen door de fauteuil. Het wordt zachter in haar, stiller, en ik zie dat er vanalles in haar gebeurt. Ik laat het gebeuren, op afstand dichtbij. De stilte doet haar werk.

Dan voel ik de impuls om wel naderbij te komen. Een hand achter haar rechterschouder, de ander op haar been. Tranen die over haar wangen biggelen. Voel maar wat de tranen zijn. En ook dat wat niet van jou is, losgelaten mag worden.

 

Naast de tranen, ook de angst. De angst van haar geliefden die ze zag strijden om over te gaan. Ik benoem dat dat hún lot is, hún pad. En zij staat erbij en kijkt er naar. Ze kan niets doen, en dat is van haar.

Dat voelt ze. Zij heeft te dealen met dat stuk en ook het verlies en het gemis.

 

Ondertussen heb ik ook contact gemaakt met het plekje achter op haar rug bij haar long. Ze geeft later aan dat ze het gevoel heeft dat ik er punaises uittrek.

En ze noemt dat het plekje haar wil duidelijk maken dat ze wat rustiger aan mag doen. Ik benoem dat ze dat eigenlijk al gezegd had in het voorgesprekje: ‘Als ik harder loop, gaat het plekje meer zeer doen’.

Via benen wordt de energie afgevoerd. Voeten die contact maken met de aarde en haar naar beneden halen. Het is lichter in haar.

En bij het weggaan, trekt ze nog een engelenkaart met ‘Gronden’ als boodschap.

 

#gronden #aarden #NUPA #cranio #lichaamswerk #energie #oermoeder #engelen #boodschappen #roepenvandeziel #overgaan #geliefden #liefde #hart #schouders #steun #Tiel #verdriet #pijn #spiritueel #licht