Kleine Vuurvlinder 3, 4007HE,
Tiel

Trauma & Letsel

De gevolgen van een trauma of letsel worden vaak elke dag meegedragen. Het trauma kan het gevolg zijn van een ongeval met lichamelijk of psychisch letsel, het doormaken van een ingrijpende gebeurtenis of verandering.

Je merkt dat je veel meer op je hoede en alert bent, dat je continu ‘Aan’ staat en je veel eerder moe bent, je je somber voelt, je meer piekert en sneller geïrriteerd bent. Je ontwikkelt fysieke klachten en het is moeilijk om contact te hebben met je lichaam. De herinnering aan de ervaring roept pijn, verdriet en/of angst op en klachten lijken maar niet te verdwijnen. Het kan zelfs zijn dat je je niet meer echt veilig voelt in je lijf.

Cranio kan je helpen om spanningen op zowel lichamelijk als emotioneel niveau te ontladen. Dit proces heeft tijd, aandacht, ruimte en vooral veel vertrouwen nodig. Langzaam zul je voelen dat je weer meer thuis voelt in je lijf en er weer meer verbonden mee bent. Ook komen de diverse lichaamssystemen weer meer in balans waardoor je meer rust in je lichaam ervaart.

Zie ook bij de veelgestelde vragen naar Wanneer is iets een Trauma en Helpt Cranio bij PTSS?