Kleine Vuurvlinder 3, 4007HE,
Tiel

Verbonden Ademen

Zoals we, ademen zo leven we!  De verbonden ademhaling is een zeer krachtige en zelfhelende vorm van ademen en prachtig om te integreren in de lichaamswerk behandelingen maar zeer zeker ook als losse ademsessies.

In een verbonden ademsessie kijken we naar het adempatroon. Waar komt de adem wel, waar komt de adem niet. Hierin is al zoveel zichtbaar: de adem vertelt het verhaal.

De uitgangspunten hierbij zijn:

  • Zoals we ademen zo leven we
  • De adem is een spiegel
  • We raken aan in het hier en nu
  • De adem integreert, laat zien waar we vertrokken zijn
  • Door te blijven ademen, herstellen we het contact met onze bewegingsvrijheid
  • Alle informatie is er al, blijven ademen geeft toegang
  • In alles schuilt intelligentie

Zoals de naam al zegt is de adem verbonden. Dat betekent dat er geen tussenpauzes zijn tussen in- en uitademing, een soort golvende beweging ontstaat in je lijf. Door op deze manier te ademen krijgen we toegang tot het onbewuste en kunnen onderdrukte emoties de ruimte krijgen.
We gaan ook uit van een holistisch perspectief waarbij inademen staat voor ontvangen, ruimte maken, aannemen van wat er in je leeft en buigen voor je eigen weg en alles wat je meegemaakt hebt. Uitademen staat juist voor ontspannen, loslaten van de controle en toevertrouwen aan de huidige ervaring.

Dit alles maakt we ook in het ademwerk aanraken op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau.
De adem raakt ons van binnenuit aan en liegt niet.

In de ademsessies werken we met een intentie. Waar zou je meer van willen, wat wil je ontvangen. Dit wordt je focus om mee naar binnen te nemen.
We raken ook plekken op het lijf aan en werken met affirmaties om de mindset te herprogrammeren. Ook kunnen we je uitnodigen om een klank te maken al dan niet met bewegingen. Hierbij komt er een reset van je adempatroon en je kunt uiting geven, te voorschijn komen, in hetgeen je vastgezet hebt. Dit kan heel bevrijdend en letterlijk ademruimte gevend werken.

 

Tijdens de ademsessie kun je allerlei reacties van je lichaam ervaren omdat het zuurstof gehalte hoger wordt in je lichaam. Zo kun je bijvoorbeeld tintelingen ervaren, verkrampingen, een droge mond, licht in je hoofd én er kunnen emoties vrijkomen. Mocht dit gebeuren, dan word je uitgenodigd om ook in die sensatie te blijven ademen door de weerstand heen waardoor er juist ontspanning kan komen.

In de ademsessie kun je ook weer in contact komen met je innerlijke kind doordat de adem contact maakt met de ervaringen en overtuigingen die in het lichaam zijn opgeslagen. Je kunt de basisbehoefte bij jezelf met elke inademing gaan vervullen en bij elke uitademing geef je je over aan het feit dat deze basisbehoefte in jezelf bestaat. Door waardering, begrip voor jezelf te hebben, jezelf te accepteren, erkenning te geven en te bewonderen, liefde voor jezelf te voelen, ontwikkel je autonomie.

De verbonden ademhaling zorgt voor meer levenskracht en levensvreugde, maar ook lichamelijke klachten kunnen verdwijnen aangezien we door blokkades heen ademen. Je voelt de energie Weer door je lichaam heen stromen.

De belangrijkste ademhalingsspier is het ademhalingsdiafragma, het middenrif.
Het scheidt de buik van de borstholte en is verantwoordelijk voor ongeveer de helft van de lucht die in de longen ingeademd wordt. Bij de middenrif ademhaling worden de organen en de weefsels in de buik gemasseerd en worden de lymfklieren gestimuleerd. Dit zorgt voor een betere verwerking van de afvalstoffen in het lichaam. Vandaar ook het advies om extra water te drinken en alcohol te laten staan.

Veel mensen zitten veel te hoog in hun ademhaling, dat wil zeggen, ze maken geen gebruik van het middenrif. In plaats daarvan gebruiken ze de tussenribspieren en soms zelfs de rugspieren waardoor de ademhaling onvolledig is. Dit veroorzaakt weer spanning en stress in de rug, inclusief het gebied onder de ribbenboog. Een gespannen middenrif is meestal een teken van stress en angst.

Een ademsessie bestaat uit 2 gedeeltes, los van het voorgesprek waar we de intentie in bepalen.
Het eerste gedeelte is de actieve fase waarin je zo'n 35-45 minuten actief verbonden gaat ademhalen. Het tweede gedeelte is de integratiefase die ongeveer 20-25 duurt, waarin je de verbonden ademhaling los laat en je de cadeautjes die je voor jezelf hebt uitgepakt, gaat integreren. Het ademen en de integratie wordt ondersteund door muziek.

Mocht je een eerste keer komen, reken dan op een kleine 2 uur in je agenda. Vervolg sessies zijn ongeveer 1,5 uur.