Kleine Vuurvlinder 3, 4007HE,
Tiel

Voetreflex Therapie

In het verre oude Oosten wisten ze het al dat het hele lichaam zich weerspiegelt in de voeten. Net als babymassage, hoorde een voetenmassage tot een dagelijks ritueel. Toch duurde het nog duizenden jaren voordat ook het Westen kennisnam van de heilzame werking van het behandelen van de voeten op zowel lichaam als geest.

Alles wat zich in ons lichaam afspeelt, is terug te zien en te voelen in onze voeten. Hoe we in ons lijf zitten, hoe we ons voelen, maar ook als een orgaan of ander lichaamsdeel niet goed functioneert. Denk bijvoorbeeld aan de stand van onze voeten, aan de plekken waar eelt zit, aan de temperatuur, aan pijnlijke plekken. Daarbij corresponderen alle organen, klieren, spieren en andere delen van ons lichaam met punten/zones op onze voeten. Organen die links in ons lichaam bevinden, zullen op de linker voet te vinden zijn en andersom. De gal bijvoorbeeld vind je dus alleen maar terug op onze rechter voet.

Tijdens de voetreflexzonemassage worden de uiteinden van zenuwbanen en energiebanen geraakt en worden de bloedsomloop, de lymfestroom, en de energiestroom gestimuleerd. De massage zet daarmee aan tot een verbeterde circulatie wat een gunstig effect heeft op de aanvoer van belangrijke voedingsstoffen maar ook op de afvoer van afvalstoffen en heeft een sterk vitaliserende werking. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd en de weerstand wordt verhoogd. Daarbij is een voetbehandeling enorm ontspannend, het lichaam komt tot rust en het hoofd stopt met denken.

Klachten die met voetreflex te behandelen zijn:
Rugklachten, nek- en schouderklachten, hoofdpijnklachten, menstruatieklachten, spier- en gewrichtsklachten, slaapproblemen, spijsverteringsklachten etc.

Klik hier voor vragen of voor het maken van een afspraak.

 

Contra-indicaties

In een aantal situaties mag voetreflexmassage niet toegepast kan worden. Dit zijn:

  • hoge koorts
  • infectieziekten
  • eerste vier maanden van een zwangerschap
  • aandoeningen die operatief behandeld dienen te worden (zoals een blindedarmontsteking)
  • schimmelinfecties en locale ontstekingen op de voet
  • besmettelijke huidziekten
  • breuken, verstuikingen, acute zwellingen